Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 26 oktober 2020

kunst & cultuur

ma 26 okt. - 8:00

Nicky Aerts praat met Anouk De Clercq over haar tentoonstelling in Strombeek. Rein Deslé brengt in het FOMU het oeuvre van Magnum-fotografe Martine Franck bijeen. En Marc Reugebrink legt een lijvig boek op tafel: 'Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl' van Uwe Johnson.
Zangeres en performer Helga Davis in het werk van Anouk De Clercq

'De hoogste vorm van verbeelding is om jezelf in de schoenen van een ander te plaatsen', vertelt Anouk De Clercq in de Klara-podcast Atlas van kleine praktische utopieën. In CC Strombeek is ze te gast met twee monumentale video-installaties waar actrice en zangeres Helga Davis  in de spotlights treedt.

In de jaren '70 schreef Uwe Johnson een Duits literair monument bij elkaar. Jahrestage bestaat uit vier lijvige romans over het leven van een Duitse vrouw in New York, die zowel door de actualiteit van de jaren '60 als door haar oorlogsverleden getekend wordt. Na vele jaren is de reek vertaald als 'Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl' bij Van Oorschot. Schrijver Marc Reugebrink dook in dit duizelingwekkende werk.

Magnum-fotografe Martine Franck werd in 1938 geboren in Antwerpen. Nu komt haar werk thuis in een grote overzichtstentoonstelling in het FOMU. Rein Deslé werkte eraan mee.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet