Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 27 oktober 2020

kunst & cultuur

di 27 okt. - 7:53

Nicky Aerts praat met wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels over 'Een eeuw van verwondering' in Museum Plantin-Moretus. Sofie Benoot reist naar Zuid-Californië in de film Victoria en Christophe Vekeman brengt de bekentenissen van een literair oplichtster mee.
In de 16de eeuw namen de wetenschappen een enorme sprong voorwaarts

De 16de eeuw was een bewogen tijd. In Antwerpen richtte Christoffel Plantijn zijn drukkerij op, die een revolutie zou betekenen in de verspreiding van kennis. Maar ook op andere vlakken maakte de wetenschap een enorme sprong voorwaarts. Wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels laat dat zien op de tentoonstelling 'Een eeuw van verwondering' in Museum Plantin-Moretus in Antwerpen.

Documentairemaker Sofie Benoot maakte al verschillende films over de Verenigde Staten. Voor Victoria sloeg ze de handen in elkaar met collega's Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere. In de film brengen ze een portret van California City, een stad in de woestijn van Zuid-Californië die nooit afgeraakt is. De film werd bekroond op de Berlinale en op Docville.

Ooit was ze een gevierd schrijfster. Maar toen Lee Israel aan lager wal raakte, besloot ze brieven van beroemdheden te vervalsen en dat leverde een aardige duit op. Nu doet ze boete in het boek Kun je me ooit vergeven?, verschenen bij De Geus.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet