Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 28 januari 2021

kunst & cultuur

do 28 jan. - 0:50

Nicky Aerts viert de start van de Poëzieweek met Amina Belôrf en Johan de Boose. En Christophe Vekeman las The Queen's Gambit, het boek van Walter Tevis waarop de populaire Netflix-reeks gebaseerd is.
Amina Belôrf veroverde al heel wat harten met haar eerste dichtbundel

Amina Belôrf liet voor het eerst van zich horen als slam poet en columniste bij VRT NWS en MO Magazine. In maart 2020, net toen de coronapandemie België bereikte, verscheen haar eerste dichtbundel bij Mammoet: Zonder het licht te breken. Negen maanden later is de bundel toe aan een zesde druk. 

28 januari is niet alleen de start van de Poëzieweek. Het is precies 25 jaar geleden dat de Russisch-Amerikaanse dichter en Nobelprijswinnaar Joseph Brodsky overleed. Zijn oeuvre ligt schrijver Johan de Boose nauw aan het hart.

Christophe Vekeman is al 8 jaar trouw elke week op post in Pompidou, en hij blijft voor verrassingen zorgen. Wie had er verwacht dat er ook een verwoed schaker in hem schuilt? De Netflix-reeks The Queen's Gambit zwengelde die liefde opnieuw aan. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis, zonet in Nederlandse vertaling uit bij Meulenhoff.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet