Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 31 mei 2021

kunst & cultuur

ma 31 mei - 8:51

Heleen Debruyne praat met schrijfster Els Moors en kunstenaar Vincent Geyskens. Christophe Vekeman brengt de biografie van Nescio mee.
Zaalzicht Vincent Geyskens in M

Schrijfster Els Moors voerde gedurende 48 dagen een openhartig zelfonderzoek uit, en baseerde zich daarbij op de 48 affecten die filosoof Spinoza definieerde. Het resultaat van haar queeste schreef ze neer in Mijn nachten met Spinoza, verschenen bij De Arbeiderspers.

Schilderijen komen bij Vincent Geyskens met het hele lichaam en met alle zintuigen tot stand. Een solotentoonstelling in M Leuven brengt uiteenlopende werken en reeksen schilderijen van de voorbije tien jaar samen.

Nescio ging de Nederlandse literatuurgeschiedenis in als auteur van klassiekers als Titaantjes en De uitvreters. Maar wie was J.H.F. Grönloh, de man achter het pseudoniem? Biografe Lieneke Frerichs doorploegde niet eerder gepubliceerde documententen en brengt haar bevindingen samen in 'Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh', verschenen bij Van Oorschot. Christophe Vekeman las de biografie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet