Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister: Pompidou 6 oktober 2020

kunst & cultuur

di 6 okt. - 15:26

Nicky Aerts krijgt theatermaker Peter Van den Eede op bezoek en duikt met vertaler Rokus Hofstede in de boeken van de Franse schrijfster Annie Ernaux. Heidi Ballet zag een grote tentoonstelling over het Belgisch symbolisme in Berlijn.
Willem De Wolf en Peter Van den Eede in actie op het podium

Cie. de KOE graaft in het eigen repertoire, en herneemt een voorstelling uit 1998: 'De Nijl is in Caïro aangekomen'. Het stuk vertrok oorspronkelijk van eminente filosofen als Schopenhauer, Montaigne en Pascal. Nu trekken Peter Van den Eede en Willem De Wolf het stuk resoluut de 21ste eeuw binnen.

In de Alte Nationalgalerie in Berlijn is een grote tentoonstelling gewijd aan het Belgisch symbolisme. Daarvoor reisden heel wat werken uit Belgische publieke en privé-collecties naar de Duitse hoofdstad. Heidi Ballet is een Belgische curator in Berlijn, en dus de geknipte persoon om de tentoonstelling naar ons te brengen nu we zelf moeilijker naar Berlijn kunnen reizen.

Annie Ernaux is de grande dame van de hedendaagse Franse literatuur. Rokus Hofstede vertaalde haar roman 'De jaren', een terugblik op de periode 1941-2006 via kleine zaken die het collectief geheugen binnengeslopen zijn. Verschenen bij De Arbeiderspers.

Maak hieronder kennis met het boek, in een filmpje van Ilse Joliet en Victor Van Rossem.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet