Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 7 juni 2021

kunst & cultuur

ma 7 jun. - 16:26

Nicky Aerts praat met A.F. Th. van der Heijden over zijn nieuwe roman Stemvorken. En Willem De Wolf vertelt meer over April, een nieuwe voorstelling van Toneelhuis ... want we kunnen eindelijk terug naar het theater!
April Glaspie, de Amerikaanse diplomate die inspiratie leverde voor de nieuwe voorstelling van Toneelhuis

Willem De Wolf verkent de diplomatieke wereld en de geopolitieke verhoudingen tussen de Arabische en de Westerse wereld in April, een theatertekst voor Toneelhuis. Hij reconstrueert de ontmoeting tussen de Amerikaanse diplomate April Glaspie en de Irakese president Saddam Hoessein in juli 1990. Enkele dagen later brak de Eerste Golfoorlog uit. Wat is er tijdens die beruchte ontmoeting gebeurd tussen April Glaspie en Sadam Hoessein?

A.F. Th. van der Heijden levert opnieuw een tour de force. In zijn nieuwe roman Stemvorken brengt hij de twee steunpilaren van zijn oeuvre samen: de cycli De Tandeloze Tijd en Homo Duplex. Stemvorken is verschenen bij Querido.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet