Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 8 februari 2020 - Live in Kazerne Dossin

kunst & cultuur

ma 8 feb. - 0:35

De tentoonstelling Fake Images in Kazerne Dossin waarschuwt voor de gevaren van fake news en samenzweringstheorieën. Chantal Pattyn praat erover met Arthur Langerman, Tomas Baum en Veerle Vanden Daelen.
Kazerne Dossin brengt de gevaren van discriminerende beelden in kaart

Arthur Langerman overleefde als kind de Holocaust. Zijn ouders werden vanuit de Dossinkazerne in Mechelen naar het uitroeiingskamp Auschwitz-Birkenau gedeporteerd omdat ze Joods waren. Zijn vader overleefde het niet.

In een poging te begrijpen waar de haat tegen Joden vandaan kwam, begon Langerman op volwassen leeftijd antisemitische propaganda te verzamelen. Met meer dan 8000 stukken is zijn collectie ondertussen de grootste in Europa. Een selectie daaruit is nu te zien in Kazerne Dossin.

Wat leert antisemitische propaganda uit het verleden ons over onze eigen samenleving? Tomas Baum en Veerle Vanden Daelen, respectievelijk directeur en adjunct-directeur van Kazerne Dossin, slaan de brug tussen verleden en heden. De tentoonstelling #FakeImages laat zien hoe propaganda en fake news ontstaan en in het slechtste geval de wereld veroveren.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet