Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 9 juni 2021

kunst & cultuur

wo 9 jun. - 9:20

Heleen Debruyne praat met Peter Verhelst over zijn nieuwe dichtbundel 2050 en zijn plannen in Watou. FC Bergman trekt met The Sheep Song naar Holland Festival en Avignon. Met Catherine Vuylsteke gaan we naar het zuiden van de VS.
The Sheep Song van FC Bergman

Peter Verhelst werpt een blik in de toekomst in zijn nieuwe dichtbundel 2050, verschenen bij De Bezige Bij. En binnenkort opent kunstenfestival Watou, waarvan hij één van de curatoren is.

Kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten maakt deel uit van FC Bergman. Het collectief trekt deze zomer de hort op met The Sheep Song, een duistere parabel met in de hoofdrol ... een schaap.

De Amerikaanse schrijfster Jesmyn Ward groeide op in het zuiden van de Verenigde Staten. In haar omgeving zag ze mannen ten onder gaan aan verslavingen, wegzinken in de criminaliteit of uit het leven stappen. Ward onderzoekt of er een link is met het racisme waarmee de mannen vanaf hun vroegste jaren te maken kregen in 'De mannen die we oogstten', verschenen bij Atlas Contact. Catherine Vuylsteke las het boek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet