Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou van 1 februari 2021

kunst & cultuur

di 26 jan. - 5:12

Chantal Pattyn praat met Michiel Riedijk over Gare Maritime in Brussel, een stad in de stad. En Dirk De Meyer trok naar CIVA, waar het Italiaanse ontwerpbureau Superstudio in de kijker staat.
Gare Maritime, een nieuw project van Neutelings-Riedijk op de Thurn & Taxis-site in Brussel

Ooit was de Thurn en Taxis-site in Brussel een plek waar post en goederen binnenkwamen en werden opgeslagen. Sinds die logistieke activiteiten werden afgebouwd, is de site in volle ontwikkeling tot een nieuw stadsdeel. En het Rotterdamse architectenbureau Neutelings-Riedijk drukt er een stevige stempel. Eerder bouwden ze er het gloednieuwe Herman Teirlinckgebouw voor de Vlaamse overheid. De voorbije jaren namen ze ook Gare Maritime onder handen, het voormalige goederenstation op de site. Voortaan komen wonen, werken en winkelen er samen, in een constructie waarin de historische architectuur wordt aangevuld met houtbouw en groen.

Het Italiaanse ontwerpbureau Superstudio duwde de architectuurwereld een radicaal andere richting uit in de jaren 1960. Het CIVA in Brussel brengt een overzicht van hun werk. Wat verderop, in ISELP, is het werk van een geestesgenoot te zien: de Italiaanse architect Gianni Pettena. Dirk De Meyer, docent architectuurgeschiedenis aan de UGent, ging kijken.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet