Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou van 10 december

kunst & cultuur

do 10 dec. - 1:14

Heeft de blockbustertentoonstelling afgedaan? Nicky Aerts vraagt het aan Olga Van Oost van FARO. Karel De Sadeleer stelt zijn debuutroman Messentrekkers voor en Christophe Vekeman las de Zwitserse schrijfster Annemarie Schwarzenbach.
Annemarie Schwarzenbach

Onlangs vond de tiende editie plaats van Het Groot Onderhoud plaats, het jaarlijkse overleg- en ontmoetingsmoment van en voor de cultureel-erfgoedsector. Daar werd onder andere de blockbustertentoonstelling onder de loep genomen. Heeft het nog zin om zo'n grootschalige projecten te organiseren, of kunnen musea zich beter op het lokale publiek richten? We vragen het aan Olga Van Oost, directrice van FARO.

Karel De Sadeleer schrijft in zijn debuut Messentrekkers over Ali Haniyeh, een Zwitserse Palestijn die op het terras van een Gents café een schare vreemde vogels om zich heen verzamelt. En dan komt Mahmoud Abbas voorbij op zijn damesfiets ... Messentrekkers verscheen bij het balanseer.

Christophe Vekeman las Lyrische novelle van Annemarie Schwarzenbach, een klassieker over een romance in Berlijn in het bewogen jaar 1933. Na meer dan tachtig jaar verscheen er voor het eerst een Nederlandse vertaling bij uitgeverij Bibliodroom.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet