Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou van 25 januari 2021

kunst & cultuur

ma 25 jan. - 3:24

Chantal Pattyn ontvangt kunstenaars Sergio De Beukelaer en Anouk Kruithof. Met Catherine Vuylsteke herbeleven we de reizen van Marco Polo.
Werk van Sergio De Beukelaer in CC Mechelen

De beste remedie tegen grijze en koude winterdagen bevindt zich dezer dagen in CC Mechelen. Daar presenteert Sergio De Beukelaer zijn kleurrijke, geometrische schilderijen, op uitnodiging van De Garage - Museum Hof van Busleyden.

Voor het eerst sinds de strengere coronamaatregelen heropent Voo?uit de deuren van de concertzaal. Niet voor een concert, maar voor de installatie 'Universal Tongue' van Anouk Kruithof. Ze verzamelde uren beeldmateriaal van YouTube, waarop mensen van over de hele wereld aan het dansen zijn, en smeedde dat tot een overdonderend geheel.

De reizen van Marco Polo spreken na eeuwen nog altijd tot de verbeelding. Maar wat was er nu echt van aan? Bij Athenaeum verschijnt een nieuwe uitgave van 'De wonderen van de Oriënt', de verhalen die Marco Polo na zijn terugkeer uit Azië te boek stelde. Catherine Vuylsteke las het boek met nieuwe ogen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet