Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Het Hart van Napoleon - Aflevering 5

blijf verwonderd!

di 8 nov. - 5:05

Napoleon is op het hoogtepunt van zijn roem en macht. In alle opzichten gaat het hem voor de wind. Maar er is één ding dat hem bezwaart: nog steeds is hij kinderloos. Dat is niet alleen een probleem van zijn hart, maar hoe langer hoe meer ook een probleem voor de staat.

Wie zal hem straks opvolgen als hij op één of ander slagveld sneuvelt ? Of bij een aanslag? Want ook daaraan is hij al een paar keer ternauwernood ontsnapt. Het huwelijksleven van Napoleon en Joséphine komt onder spanning te staan. Voor Joséphine begint het zelfs dramatische vormen aan te nemen. Ze is de trouwe echtgenote die zich voortreffelijk kwijt van haar ceremoniële taken maar weet dat ze tegelijkertijd in gebreke blijft omdat ze niet in staat is om voor een troonopvolger te zorgen. Ze raakt maar niet zwanger en weet dat ze daarom misschien weldra aan de kant geschoven kan worden. En ondertussen neemt Napoleon het niet zo nauw met zijn huwelijksgeloften. De ene maîtresse na de andere dient zich aan.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet