Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Het Verdi album van de grote Franse bariton Ludovic Tézier

klassieke muziek

wo 21 apr. - 4:37

Verdi Ludovic Tézier

Wie?

De Franse bariton Ludovic Tézier -met zijn 53 lentes op het hoogtepunt van zijn kunnen-  heeft de voorbije drie decennia een grote band opgebouwd met de baritonrollen van Verdi. Hij is een van de meest gevraagde operasterren ter wereld.

Wat?

Grote scènes en aria's uit 50 jaar Verdi-opera's: van Ernani en Nabucco, naar de grote drie namelijk Rigoletto, La Traviata en Il Trovatore tot de laatste twee Otello en Falstaff. Tézier kruipt o.m. in de huid van een wraakzuchtige broer (Carlo in La Forza del Destino), een melancholische vader (Germont in La Traviata), een jaloerse echtgenoot (Ford in Falstaff), een meedogenloze intrigant (Iago in Otello) en een liefhebbende vriend en vrijheidsstrijder (Posa in Don Carlos).

Waarom moet je dit horen?

Tézier beschikt over alle kwaliteiten die een grote Verdi-interpreet moet hebben: een nobel timbre, grote vocale kracht, een stralende hoogte maar evenzeer de capaciteit om als een kameleon al die diverse personages te bezielen. Voeg daar nog zijn stijlinzicht aan toe, zijn taalgevoeligheid, intelligentie en goede smaak en je hebt met dit Verdi-recital een cadeau voor operaliefhebbers zoals er maar af en toe eentje op de CD-markt verschijnt. 

Sylvia Broeckaert

Praktisch?

UItvoerder: Ludovic Tézier (bariton) en het Orchestra del Teatro Comunale di Bologna o.l.v. Frédéric Chaslin.

Titel: Ludovic Tézier Verdi

Label: Sony

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet