Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Hier zijn ze dan: DeZes editie 2019

klassieke muziek

ma 29 apr. - 5:35

DeZes zijn een bende van zes jonge Vlaamse violisten, gepassioneerd door muziek en verliefd op de viool. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd van nabij en leven mee met hun leeftijdsgenoten in de wedstrijd. Ze brengen verslag uit van hun avonturen voor en achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd en laten onbevangen hun licht schijnen op de violisten, hun prestaties en het repertoire.
DeZes 2019

Dat doen ze in de programma’s op radio en televisie, maar vooral ook online, op canvas.be en via sociale media, onder meer op hun eigen DeZes-Facebookpagina. Zo slaan ze een brug tussen de kijkers en luisteraars, de wedstrijd en de muzikanten.

DeZes dat zijn dit jaar:

  • Sarah Bayens (18 jaar)
  • Theo Carpentier (20 jaar)
  • Laura De Bruyn (24 jaar)
  • Andreas Moulin (25 jaar)
  • Victor Pevernagie (20 jaar)
  • Ellen Vanneste (22 jaar)

>> Volg DeZes via de gemeenschappelijke Facebookpagina.

Sarah Bayens

Sarah Bayens

Sarah Bayens (18 jaar)
Sarah is de jongste van de groep. Ze speelt al viool sinds haar vijfde en studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Shirly Laub. Ze won eind vorig jaar de wedstrijd Young Belgian Talent 2018.

Sarah's Facebookpagina

Theo Carpentier

Theo Carpentier

Theo Carpentier (20 jaar)
Theo komt uit Herne, in het Pajottenland. Hij studeerde aan de kunsthumaniora van Brussel en zit nu in zijn derde en laatste bachelorjaar aan LUCA School of Arts (Leuven). Zijn liefde voor zijn instrument is zo alomvattend dat hij zich ook toelegt op barokviool en folkviool

Laura De Bruyn

Laura De Bruyn

Laura De Bruyn (24 jaar)
Laura is afkomstig uit Aalst. Ze behaalde een Masterdiploma viool aan het conservatorium van Gent. Ze volgt de Koningin Elisabethwedstrijd al van kleins af aan. Ze geeft zelf vioolles én is een getalenteerde zangeres.

Laura's Facebookpagina

Ellen Vanneste

Ellen Vanneste

Ellen Vanneste (22 jaar)
Ellen komt uit Roeselare. Ze behaalde in 2018 haar Bachelordiploma aan LUCA School of Arts (Leuven) met grote onderscheiding en zit nu in haar eerste Masterjaar. Ze geeft zelf vioolles bij het Jeugdmuziekatelier Roeselare. Haar ouders zijn allebei muzikanten en dus kreeg ze de liefde voor klassieke muziek en voor de Koningin Elisabethwedstrijd met de paplepel mee.

Ellen's Facebookpagina

Andreas Moulin

Andreas Moulin

Andreas Moulin (25 jaar)
Andreas komt uit Humbeek. Hij behaalde zijn Masterdiploma Viool aan LUCA School of Arts (Leuven) en specialiseert zich nu verder in Kamermuziek. Daarnaast studeert hij in avondonderwijs ook gebarentaal.

Andrea's Facebookpagina

Victor Pevernagie

Victor Pevernagie

Victor Pevernagie (20 jaar)
Victor is afkomstig uit Brugge. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarnaast volgde hij masterclasses in binnen- en buitenland en speelt hij onder meer bij het gloednieuwe Youth Orchestra Flanders.

Victor's Facebookpagina

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet