Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Maestro

Maestro

"Hij laat ons een erfenis van nieuwsgierigheid na."

klassieke muziek

wo 9 mrt. - 14:06

Met die woorden reageert Daniele Gatti, chef van het Concertgebouworkest, op het overlijden van Nikolaus Harnoncourt. De dirigent overleed dit weekend en was ere-gastdirigent van het orkest in Amsterdam. Lees hier meer reacties op zijn overlijden. En luister op Paasmaandag 28 maart naar Maestro Harnoncourt, van 14 tot 17u.

Chamber Orchestra of Europe : "Op deze trieste dag hebben we een goede vriend verloren, en een pijler onder ons orkest."

Bariton Thomas Hampson : "Nikolaus was een nieuwsgierige artiest, zocht zonder verpinken naar de waarheid en  nam risico's omdat hij geen last had van een ego dat zijn zoektocht in de weg kon staan. Hij was een pionier, een rebel en een heel diepzinnige man. Op die manier heeft hij mijn eigen creatieve ontwikkeling als artiest mee gevormd. Nikolaus Harnoncourt leerde mij te luisteren naar en denken over muziek."

Wiener Symphoniker : "We hebben zoveel magische momenten gedeeld met deze onvergetelijke man!"

Wiener Philharmoniker : "Na Harnoncourt was niets meer hetzelfde. We zullen zijn diepgang missen en zijn unieke perspectieven."

Berliner Philharmoniker : "Hij kon zijn ongelooflijke kennis omzetten in fantastisch live muziek maken!"

Violist Gidon Kremer : "Hij inspireerde mij zo dat ik me wel moest concentreren op de kern van de muziek."

Pianist Lang Lang : "We nemen afscheid van een eerlijke man en een musicus die voor mij vele muzikale deuren opende."

Salzburger Festspiele : "Hij zocht altijd naar de waarachtigheid van de muziek."

Dirigent Yannick Nézet-Séguin : "Ik dank Maestro Harnoncourt voor alles wat hij deed voor onze wereld."

Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam, directeur Jan Raes : "Hij was één van de grootste leraars die ik ooit ontmoet heb."

Contratenor Bejun Mehta : "Bij Harnoncourt leek de klank altijd van elders te komen, vanuit een stille verte. Als musicus probeerde je de klank te maken die hij verlangde."

Monteverdi Choir : "Wij zijn dankbaar voor zijn erfenis."

We are deeply grateful for sharing these and innumerable magical moments and experiences more with him. He will never be forgotten! - See more at: http://slippedisc.com/2016/03/vienna-and-berlin-unite-in-harnoncourt-mourning/#sthash.9XuVUoDq.dpuf

 

We are deeply grateful for sharing these and innumerable magical moments and experiences more with him. He will never be forgotten! - See more at: http://slippedisc.com/2016/03/vienna-and-berlin-unite-in-harnoncourt-mourning/#sthash.9XuVUoDq.dpufMonteverdi Choir : "Wij zijn dankbaar voor zijn erfenis."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet