Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Hollyshit: de achterkant van Hollywood

kunst & cultuur

za 31 jul. - 4:00

Espresso houdt deze week halt in Hollywood, waar films meer dan eens totaal de mist ingingen. Flops die o.a. Kevin Costner, Madonna, Clint Eastwood, Marlon Brando en Francis Ford Coppola zich tot hun dood zullen blijven herinneren.
-

The Godfather, Psycho, Jaws, Pulp Fiction… Deze films kunnen we mooi in het rijtje van de grootste Hollywoodsuccessen plaatsen. Maar niet elke film uit de bekendste Amerikaanse filmindustrie is zo’n kaskraker geworden. Integendeel. Sommige zijn om de juiste reden in de vergetelheid geraakt. Wie kent Cutthroat Island of Shangai Surprise nog? Andere zijn dan wel bekend, maar dragen onherroepelijk het etiket 'fiasco'. Denk maar aan Cleopatra en Popeye. Ook al waren de geknipte acteurs gestrikt en lag het scenario netjes klaar, de opnames verliepen op z’n zachtst gezegd stroef. Knallende ruzies op de set, overdreven sterallures, een filmbudget dat de pan uitrees of moordHoly shit! Excuseer: Hollyshit!

Een reeks van Christophe Verbiest, verteld door Olav Grondelaers.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet