Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Hooshyar Khayam & Bamdad Afshar: Raaz

blijf verwonderd!

ma 11 jan. - 11:05

Hooshyar Khayam & Bamdad Afsharn

Wie?

De Duitser Matthias Koch verbleef in 2016 enkele maanden in Teheran en leerde sindsdien de Iraanse muziekscene goed kennen. Koch heeft al een lange staat van dienst in de platenindustrie en besloot in 2020 een label te starten met focus op vernieuwende muziek uit Iran.

ZIjn eerste release werd Raaz van Hooshyar Khayam & Bamdad Afsharn. Hooshyar Khayam is een geschoold klassiek componist en pianist. In 2012 was hij bvb. een van de 6 finalisten in de Koningin Elisabethwedstrijd voor compositie. Tegelijk bestudeerde hij de Perzische muziektraditie. Zijn compaan op deze cd, Bamdad Afsharn, schreef filmmuziek, maakte soundscapes, vooral met stasgeluiden van Teheran.

Wat?

Op hun cd Raaz komen de werelden van Hooshyar Khayam & Bamdad Afsharn mooi samen. Ze namen een aantal zangers uit Beloetsjistan op en voegden dan een wonderlijke klankwereld met piano, traditionele instrumenten en geslaagde electronics toe. Oud en nieuw, traditioneel en hip.

Waarom moet u dit horen?

Raaz ('geheim') is voor 2021 wat My Life in the Bush of Ghosts, het collagemeesterwerk van David Byrne & Brian Eno, in 1981 was: een organisch en energiek samensmelten van diverse tradities. 

Praktisch?

Raaz verscheen bij 30M Records, ref. SMR001

 

Gerrit Valckenaers

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet