Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

'Ik wou' op de planken

blijf verwonderd!

vr 7 dec. - 9:36

De generatie die opgroeide met de verhalen van Toon Tellegen kan ze vandaag nog altijd smaken. In zijn boeken vertellen de kleinsten der aarde, zoals de mier en de eekhoorn, over grote menselijke problemen. Thema’s als eenzaamheid en depressie sluipen er altijd in. Ondertussen heeft Tellegen zich ook ontpopt tot theatermaker. Samen met componiste Corrie Van Binsbergen maakte hij de voorstelling ‘Ik Wou'. Het Wisselend Toonkwintet zorgt voor de muzikale ondersteuning. Onze reporter ging kijken.
Ik wou

Met hun succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen hebben Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet een goede naam opgebouwd bij het publiek. Met Ik wou slaat het ensemble een nieuwe weg in. De krachtige kinderportretten van illustratrice Ingrid Godon inspireerden Toon Tellegen tot korte poëtische teksten die haar werk laten spreken. Het zijn stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken vanuit het standpunt van de getekende figuur, die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. Corrie van Binsbergen componeerde er vervolgens muziek voor. Ervaringsdeskundige Kees van Kooten liet in de Volkskrant optekenen: ‘Als ik voor de eerste keer voorlees met de muziek van Corrie erbij, is het alsof de woorden thuiskomen.’ Ik wou is een versmelting van beeldende kunst, literatuur en muziek, die u meevoert naar een andere wereld.


Ik wou is een productie van Stichting Brokken, in België i.s.m. Behoud de Begeerte.

 

https://corrievanbinsbergen.com/projecten/toon-tellegen-ik-wou/

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet