Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Ilja Leonard Pfeijffer over De Aanzegster

kunst & cultuur

wo 4 mrt. - 2:27

Vanavond gaat De Aanzegster van Theater Zuidpool in première. Een stuk dat Ilja Leonard Pfeijffer speciaal voor hen heeft geschreven. Hij woont in Genua, maar de première wou hij niet missen. Hij is dus in het land en Clara belde hem vanochtend uit z'n bed.
De Aanzegster gaat vanavond in première in Theater Zuidpool

“Toen ik samen met de artistieke leiding van Theater Zuidpool begon na te denken, kregen we het idee om een hedendaags stuk te maken”, zegt Pfeijffer.

“Het werd een echt #MeToo-verhaal. Eén van de meest veeleisende situaties waar een vrouw in terecht kan komen."

Voor mij zal het een echte première zijn. Ik heb geen enkele repetitie bijgewoond. Ik laat me graag verrassen. Spannend!

— Ilja Leonard Pfeijffer

Strijd over beeldvorming

De Aanzegster gaat over een beroemde actrice die zowel slachtoffer van als voorvechtster tegen de mannelijke onderdrukking is. Voor velen is ze een echte heldin totdat ze plots ook dader wordt. Een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid door elkaar lopen.

“Ik heb het stuk gebaseerd op Asia Argento”, legt Pfeijffer uit. “Ik heb haar verhaal als uitgangspunt genomen. Maar het blijft een fictief stuk. Argento was eigenlijk de eerste die de moed had om Weinstein aan te klagen. De daadwerkelijke aanzegster dus. Maar ze werd ook zelf beschuldigd van misbruik door een jonge acteur. Ik vond het fascinerend en tegelijk angstaanjagend dat de strijd aan beide kanten werd uitgevochten in de media. Het gevecht gaat over beeldvorming. Ik heb er een algemeen verhaal van gemaakt over moed en de strijd tegen de publieke opinie.”

De Aanzegster speelt deze week in Theater Zuidpool in Antwerpen en gaat daarna op tournee doorheen Vlaanderen. Alle info & tickets vindt u op deze website.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet