Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

In de sporen van Liszt - Florian Noack speelt Liapunov

klassieke muziek

do 24 feb. - 0:41

Wie?

In januari werd de Belgische pianist Florian Noack 32 jaar. Zo’n 10 jaar geleden werd hij laureaat op verschillende belangrijke pianowedstrijden. Een bijzondere fascinatie voor zelden uitgevoerd of zelfs onuitgegeven repertoire, leidde Noack naar componisten als Nikolaj Medtner, Charles-Valentin Alkan en, op deze nieuwe cd, naar Sergej Liapunov.

Wat?

Alleen al de titel van deze cyclus ’12 Etudes d’exécution transcendante’ van de Russische componist Sergej Liapunov (1859-1924), zegt alles over diens voorliefde en bewondering voor het werk met precies dezelfde naam van Franz Liszt. Maar ondanks de soms opvallende gelijkenissen met Liszt, blijft dit toch muziek met een uitgesproken Russisch karakter: de grote voorbeelden, Rimski-Korsakov, Balakirev en Rachmaninov, zijn nooit ver weg.

Waarom?

Florian Noack vertolkt deze vaak virtuoze en krachtige etudes met een onstuitbare energie, maar ook met grote precisie en een altijd perfect beheerste klank. De kalmere stukken krijgen van hem dan weer een fijne poëzie en raffinement mee. Voeg daar nog de mooi-ruimtelijke opname aan toe, gemaakt in een radiostudio in Keulen, en je hebt een (piano)ontdekking van formaat!

- Bart Tijskens

Praktisch?

Titel: Lyapunov – 12 Etudes d’execution transcendante
Uitvoerder: Florian Noack (piano)
Label: La Dolce Volta
Catalogusnummer: LDV90

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet