Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Jan Verheyen verfilmt 'Het boek Daniel' van Chris De Stoop

kunst & cultuur

di 9 feb. - 6:19

"Het boek Daniel", het aangrijpende verhaal over de roofmoord op de oom van schrijver Chris De Stoop wordt een miniserie, geregisseerd door Jan Verheyen.
Jan Verheyen: "Het boek Daniel is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd."

Het boek Daniel" van Knack-onderzoeksjournalist en schrijver Chris De Stoop wordt verfilmd. Uitgeverij De Bezige Bij laat weten dat ze een contract heeft getekend met A Team Productions, dat eerder al onder meer de films "Patser" en "Torpedo" draaide.

Jan Verheyen gaat het verhaal regisseren. Het wordt een miniserie, zegt Verheyen : "Het boek Daniel" is een absolute parel. Het is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd. Er zit zoveel fascinerend materiaal in dat het ons inziens best is gediend met een reeks eerder dan een film." De opnames zijn gepland voor het najaar van 2022.

Verheyen heeft vaker boeken op het witte doek gebracht, onder meer "Alles moet weg" van Tom Lanoye of "Dossier K" van Jef Geeraerts. Op dit moment bereidt hij de  verfilming voor van "Happening", het boek van Johan Swinnen over de brand in het Innovation-warenhuis in Brussel.

Blij dat verhaal van Daniel groot publiek kan bereiken.

Auteur Chris De Stoop raakte bekend met zijn boek over vrouwenhandel en mensensmokkel "Ze zijn zo lief, meneer" uit 1992. Daarna volgden nog tal van succesvolle non-fictieboeken zoals "Dit is mijn hof" over de bedreigde ouderlijke boerderij of "Wanneer het water breekt" over vluchtelingen.

"Het boek Daniel" kreeg veel positieve recensies. Voor lezers van het VRT-boekenplatform LangZullenWeLezen stond het in de top-10 van beste boeken van 2020. Chris De Stoop reageert verheugd op de plannen om dat verhaal nu te verfilmen: "Als auteur is het altijd spannend je werk "vertaald" te zien naar een ander medium. Ik kijk uit naar de samenwerking met de makers en ik ben uiteraard blij dat het verhaal van Daniel op deze manier een groot publiek kan bereiken."

"Het boek Daniel" vertelt het waargebeurde verhaal van de roofmoord op een oom van Chris De Stoop, die als een kluizenaar op het platteland woonde. Leden van een jongerenbende beroofden en vermoordden hem, en staken de boerderij in brand.

De Stoop, geschokt door de dood van zijn oom, stelde zich burgerlijke partij tijdens de rechtszaak waarin hij zelf pleitte. Na het proces ging hij de confrontatie aan met de jonge daders. Het boek beschouwt hij als een eerherstel voor zijn oom.

Bron: VRT NWS

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet