Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Jazzcontrabassiste Anneleen Boehme stelt solodebuut 'Grand Picture Palace' voor

blijf verwonderd!

di 16 mrt. - 10:34

Anneleen Boehme, contrabassiste bij onder andere LABtrio, brengt haar eerste soloplaat uit: Grand Picture Palace. Het is een genreoverschrijdende muzikale biografie, waarin Boehme alle nummers ook zelf componeerde. Ze stelt haar cd voor in Music Matters op 16 maart 2021.
Anneleen Boehme

A capella, polyfoon en op een Latijnse tekst van Horatius: zo opent 'Grand Picture Palace' van jazzcontrabassiste Anneleen Boehme. Samen met blazers én strijkers wandelt ze met haar contrabas op de voorgrond door een muzikaal divers landschap. Een mix van filmische klanken (met een knipoog naar de films van Wes Anderson), klassieke strijkers en jazz sounds, met unieke toets.

 

Het was gewoon tijd om eigen muziek uit te brengen, zegt Anneleen. Een organisch proces, waarbij ze voor de eerste keer geen rekening hield met wat anderen van haar muziek zouden denken. Het resultaat is een genreoverschrijdend, bijna filmisch en sterk authentiek debuut.

De cd Grand Picture Palace kan je hier bestellen. Ook op lp te verkrijgen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet