Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Jeroen Malaise stelt zijn eerste soloalbum voor in Music Matters

blijf verwonderd!

wo 9 dec. - 0:32

Pianist en componist Jeroen Malaise stelde zijn nieuwe cd, 'Keyboard Works, Pt. 1' voor in Music Matters op woensdag 9 december 2020.
Jeroen Malaise

Pianist en componist Jeroen Malaise laat zich voor deze CD inspireren door het profiel van de ‘eerste generatie pianisten’ zoals Chopin en Liszt. Hun profiel was eigenlijk de optelsom van een klassieke pianist en een jazzpianist nu: zowel het uitvoeren als het improviseren en componeren. Dat wilde hij graag in een hedendaagse context plaatsen en laten zien. Het resultaat is zijn album "Keyboard Works, pt. 1", met composities voor piano en klavichord.

Naast zijn eigen composities komt ook het werk van de jonge Gentse componist Karel Stulens aan bod. Gebaseerd op de Etudes van Jeroen Malaise, creëerde Karel Stulens 6 "Digital Snippets".

Plannen voor een "Keyboard Works, pt. 2" zijn er ook al: hierin gaat Jeroen Malaise de dunne scheidingslijn onderzoeken tussen improvisatie en componeren, en dat rond preluderen. Hij zal preludes opnemen én zelf componeren, zowel op historische als moderne instrumenten.

Beluister Keyboard Works, pt. 1 hier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet