Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Jonas Kaufmann - Dolce Vita

klassieke muziek

do 6 okt. - 13:33

Uitvoerders: Jonas Kaufmann, tenor; Orchestra del Teatro Massimo di Palermo o.l.v. Asher Fisch. Label: Sony classical 88875183642.

Programma: Dolce vita.

Met ‘Dolce Vita’ wil de Duitse tenor Jonas Kaufmann zijn liefde voor Italië uitschreeuwen. Gelukkig doet hij dat op een intelligente, soms een beetje ingehouden en vooral heel smaakvolle manier. Het repertoire is licht en volks met meezingers als Volare en Caruso. Maar Kaufmann zou Kaufmann niet zijn als hij niet op een hoogstaande en toch ook directe manier met dit repertoire omgaat.

Moet deze muziek door een Italiaan gezongen worden? Neen! Zingt een Italiaan deze muziek anders? Waarschijnlijk wel. De Italiaanse pathetiek maakt bij Kaufmann plaats voor een goed doordachte gereserveerdheid. In plaats van onstuitbare passie kiest deze tenor voor een kracht die vanuit de woorden komt. Technisch is Kaufmann weer ronduit indrukwekkend, en zijn stijl in dit repertoire is nooit van het goede te veel.

Is dit een cd die u best in z’n geheel over u laat komen? Misschien niet. Het is genieten in schijfjes. Met een glas wijn erbij, een pasta misschien, en vooral met een goed humeur.

Want schrik hebben van dit lichte repertoire is nergens voor nodig, zeker niet in handen van zo’n totale artiest als Kaufmann.  

- Mark Janssens

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet