Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klassiek Leeft

Kers op de taart van een 'stille' week vol meditatieve muziek

klassieke muziek

do 17 mrt. - 0:38

'Nisi Dominus' van Antonio Vivaldi: zo liet Vivaldi het sterretje van zijn dagen, Anna Maria, stralen in de meest serene tijd van het jaar.

We zijn aanbeland in de stille week, de week van stille meditatieve bezinning die uitloopt op – vergeef me dat ik het zo stel, maar eigenlijk is het dat wel – het feest van het lijden, wanneer de muziek zich voor Bach van zijn mooiste zijde laat zien in zijn Mattheuspassie. Ook Vivaldi, zijn collega in Venetië, heeft aangepaste muziek voor die serene tijd van het jaar. Dit Nisi Dominus. Dat zijn de eerste woorden, het incipit, van psalm 127: Nisi Dominus aedificaverit domum, vrij vertaald het is slechts goed wonen in een huis dat de Heer gebouwd heeft. En dat huis mag dan de Ospedale della Pieta zijn, en het meisje dat destijds zou stralen hier, Anna Maria, lievelingetje van Vivaldi, is vanmorgen een contratenor: D Guillon. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet