Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Maestro

Klara Beste Belgische cd Klassiek: Bart Jacobs en Les Muffatti

blijf verwonderd!

wo 26 feb. - 8:49

Klavecinist en organist Bart Jacobs (°1976) (re)construeerde vier concerto’s voor orgel en strijkers en hij putte daarvoor uit de talrijke Sinfonia’s uit verschillende cantates en uit de viool-en klavecimbelconcerten. Op deze Ramée-uitgave hoort u Bart Jacobs en Les Muffatti ook in drie originele Sinfonia’s voor orgel en strijkers. Op donderdag 12 maart in Music Matters en op vrijdag 13 maart hoort u de cd in Maestro.
Bart Jacobs

Die opname leverde hem intussen al heel wat internationale erkenning op, waaronder een glanzende en indrukwekkende Diapason d’or de l’année 2019 van het Franse tijdschrift Diapason. Helemaal terecht, want deze uitvoeringen met een stijlvolle, expressieve en inventieve solist en een weelderig klinkend en levendig begeleidend ensemble, zijn gewoonweg onweerstaanbaar. Een bijzondere vermelding verdient ten slotte ook de ruimtelijke, sfeervolle opname.

— Juryrapport

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet