Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Klara Beste cd Belgisch World: Amina - Refugees for Refugees

blijf verwonderd!

wo 26 feb. - 10:19

Amina is het tweede album van Refugees for Refugees dat in 2016 onder leiding van oedspeler Tristan Driessens werd opgericht. De afwisseling tussen volksliederen uit Afghanistan, de verfijnde klassieke traditie van Aleppo en Bagdad of Tibetaanse nomadenliederen blijft het handelsmerk, ook met solisten uit de streken rond de Zijderoute. Op woensdag 4 maart hoort u de cd in Late Night World en op donderdag 5 maart komen Tristan Driessens en Peter Van Rompaey naar Music Matters.
Een deel van de groep Refugees for Refugees

En ook thematisch zijn ze geëvolueerd. Meer dan over de migratie gaat het nu over het terug oppikken van de draad van het leven in een nieuwe omgeving, de heropstart na de ontworteling. Een hechte groep dus gegroeid op het podium en in volle evolutie (voor een volgende cd zal de naam van de groep veranderen, het statuut van de muzikanten wisselt voortdurend en de noemer ‘Refugees’ dekt wordt minder relevant), en die een perfect vehikel is om die verschillende tradities te kaderen. De link van Brussel met Afghanistan, Irak, Pakistan, Syrië en Tibet. Een deel van de opbrengst van dit album gaat naar Cinemaximiliaan, een platform met en voor nieuwkomers in België, dat perspectief helpt bieden door creatieve projecten.

— Juryrapport

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet