Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Maestro

Maestro

Klara Beste internationale cd Klassiek: Destination Rachmaninov – The Arrival, Daniil Trifonov

blijf verwonderd!

wo 26 feb. - 9:17

De Russische pianist en componist Daniil Trifonov heeft op zijn 28ste al een indrukwekkend en foutloos concert- en opnameparcours afgelegd. Zo kreeg hij al in 2016 van het Britse muziektijdschrift Gramophone de ‘Artist of the year award’. In 2018 won hij een Grammy. Voor de krant The Times is hij zelfs “zonder twijfel de meest indrukwekkende pianist van onze tijd”. Op donderdag 12 maart hoort u in Maestro het sluitstuk van het project Destination Rachmaninov – The Arrival.
Daniil Trifonov

Trifonov brengt transparantie, een onweerstaanbare schwung en, in de trage delen, ook momenten van diepe introspectie, in het bekende en geliefde derde pianoconcerto, maar ook in het minder uitgevoerde eerste concerto. Net als op de twee andere Rachmaninov-volumes voegt Trifonov ook nu weer eigen, vernuftig gemaakte transcripties toe, van de lieflijke ‘Vocalise’ en het uitgesproken virtuoze The silver sleigh bells. Onder leiding van de Canadese sterdirigent Yannick Nézet-Séguin zorgt een weelderig klinkend Philadelphia Orchestra – overigens het lievelingsorkest van Rachmaninov zelf! – voor de ideale begeleidingen.

— Juryrapport

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet