Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Carrièreprijs: Jerry Aerts, algemeen en artistiek directeur deSingel

kunst & cultuur

vr 22 mrt. - 9:01

We reiken de Klara Carrièreprijs al uit sinds 2011. Vorig jaar mocht Jos van Immerseel de prijs in ontvangst nemen en dit jaar gaat de prijs naar Jerry Aerts, algemeen en artistiek directeur deSingel.
Jerry Aerts

'Jerry Aerts heeft in de jaren ’90 de algemene en artistieke leiding van deSingel overgenomen van Frie Leysen. Hij heeft het huis opgewaardeerd tot één van de 9 grote instellingen van de Vlaamse Gemeenschap met een open vizier en met een plek voor internationale topproducties. Alleen de beste musici weet hij aan te trekken. Als geen ander heeft hij een neus voor eigenzinnige en vooruitstrevende programma’s over hokjes, genres en stijlen heen. Hij maakte deSingel ook future proof, voor nieuwe generaties. In de wandelgangen wordt hij door musici liefdevol de 'Kung Fu Panda' van deSingel genoemd. ‘Een fysiek grote, indrukwekkende maar toch zachtaardige verschijning. En hij straalt ook grote strijdlust en slagkracht uit, steeds voor de goede zaak, en nooit ter zijner eigen eer en glorie … of voor het eigen huis.’ Jerry Aerts is ook de ultieme netwerker, always on the road, altijd constructief, altijd in voor samenwerken. Klara bekroont hem om al die redenen met de Carrièreprijs.', aldus het juryverslag.

Te horen tijdens
- Music Matters, op zaterdag 23 maart, van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
- Berg en Dal, op zondag 24 maart, van 10 tot 11 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet