Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Klara Componist van het jaar: Bram Van Camp

klassieke muziek

wo 26 feb. - 9:27

Bram Van Camp (°1980) studeerde compositie bij Wim Henderickx en Theo Loevendie en heeft een omvangrijk oeuvre. 2019 was een jaar van doorbraak en erkenning in binnen- en buitenland. Zijn opdrachtwerk voor de Koningin Elisabethwedstrijd Scherzo-Bagatelle voor viool en piano speelde daarin een belangrijke rol. Maandag 9 maart komt hij naar Music Matters.
Bram Van Camp

Daarnaast werden sleutelwerken als Music for 5 instruments (Het Collectief) en Träume (Christianne Stotijn en Symfonieorkest Vlaanderen) na hun creatie meermaals met succes uitgevoerd. Ook de nieuwe CD met het Concerto voor viool en ensemble door Wibert Aerts en HERMESensemble was een voltreffer.

Als Van Camp iets is naast componist, dan wel scenograaf van de verbeelding.

— Tom Janssens

De composities van Bram Van Camp zijn al jaren een vaste waarde bij de belangrijkste Belgische zalen en festivals. Ze worden uitgevoerd door o.a. het Arditti Quartet, Antwerp Symphony Orchestra en BL!NDMAN. Componeren is voor Bram een zoektocht waarin hij telkens zijn stijl probeert te vernieuwen. Door zijn voorliefde voor natuurlijke, organische muzikale vrijheid, zijn er in zijn muziek ook invloeden te horen vanuit de jazz.

Zijn Scherzo-Bagatelle sluit naadloos aan bij de grote composities in het vioolrepertoire.

— Juryvoorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd Gilles Ledure

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet