Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Klara Doorbraak van het jaar: Tineke Van Ingelgem

klassieke muziek

wo 26 feb. - 8:48

Wie doet het haar na? In 2019 werd Tineke Van Ingelgem (°1980) gevraagd in de drie Belgische operahuizen. Ze zong de rol van Marguerite in Jeanne d’Arc au Bûcher (Honegger) in de Munt, debuteerde als Rusalka (Dvorak) in Opera Ballet Vlaanderen en voor de Opéra Royal de Wallonie zong ze de rol van Gran Sacerdotessa uit Aida (Verdi) en was ook cover van de hoofdrol. 4 maart is zij te gast in Music Matters.
Tineke Van Ingelgem

In het seizoen 2018-2019 was ze dan weer cover van Médée aan de Staatsoper Berlin, onder leiding van Daniel Barenboim. Dit nà haar succes en doorbraak met dezelfde rol in de Opéra de Dijon en de Opéra de Rouen.

Tinekes geheim? Een krachtige, heldere sopraanstem, een sterke podiumprésence, zowel dramatisch als komisch acteertalent en een grote taalgevoeligheid (ze is ook germaniste).

Een vrouw die ook ondernemend is: ze heeft de artistieke en zakelijke leiding van Opera Caramba!, een gezelschap dat opera naar kinderen en jongeren brengt. Ze maakt ook deel uit van het Franse gezelschap Association Tous Dehors met wie ze vorig jaar verschillende educatieve concerten gaf en een album opnam: Une petite histoire de l’opéra, Opus 2.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet