Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Iedereen Klassiek-prijs: Jef Cleymans, dirigent, oprichter C-koren Ekeren

blijf verwonderd!

vr 22 mrt. - 9:01

Jef Cleymans is priester op rust en oprichter van de C-Koren in Ekeren. Met 8 koren en meer dan 350 zingende leden is dit een van de grootste koororganisaties van het land. Ze vierden in februari 2019 hun 50ste verjaardag. En dus heeft Klara dit jaar voor het eerste ‘een missionaris van de klassieke muziek’ gezocht en gevonden.
Jef Cleymans

Het juryverslag vult aan: 'In Ekeren dan nog wel, bij een man, een gewezen onderpastoor, die nu al 50 jaar belangeloos zijn passie heeft gevolgd en zo een heleboel anderen heeft begeesterd. Zijn naam:  Jef Cleymans, dirigent en oprichter van de C-koren. In die 50 jaren heeft hij meer dan 2000 zangers uit de regio Noord-Antwerpen laten zingen en zo de smaak van muziek doorgegeven. De C-koren bestaan nu uit 8 koren van hoge kwaliteit met meer dan 350 zingende leden. En altijd is alles prima georganiseerd. Een fijne sfeer zorgt mee voor het succes en de blijvende groei. Koor en Stem schaart zich helemaal achter de bekroning van deze kwieke 80-er die nu zelf nog meezingt in de gregoriaanse afdeling.

Meer informatie: www.c-koren.be

Te horen tijdens
- De Liefhebber, op zaterdag 23 maart, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
- Music Matters, op zaterdag 23 maart, van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet