Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Beluister Klara Live met Philip Catherine Trio op de heropening van de Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg.

belgische jazz

klara live

za 24 sep. - 10:00

Lies Steppe nam u mee naar deze legendarische jazzclub die op 24 september na een renovatietraject van 4 jaar opnieuw haar deuren opent. Verwacht u aan een ongedwongen avond met een hele grote muzikant in een kleine jazzclub in Heist-op-den-Berg.
Philip Catherine op Jazz Middelheim 2022

Luister hier

We namen u op 24 sept mee naar de Hnita Hoeve in Heist-op-den-Berg, want daar werd de legendarische jazzclub heropend! De Hnita Jazz Club werd opgericht en bezield door Juul Anthonissen vanaf 1955 en heeft meer dan 1000 concerten op de teller.

Ronkende namen uit de jazz maakten hun opwachting op het podium als ze op toernee doorheen Europa waren. Chet Baker, Charles Mingus, Keith Jarrett, Gregory Porter, Sun Ra, het Brussels Jazz Orchestra en Toots Thielemans, het zijn maar een paar namen uit een hele lange lijst, ze passeerden allemaal in Heist-op-den Berg. Juul Anthonissen bleef aan het roer tot aan zijn dood in 2008, daarna nam zijn zoon Peter de leiding van de club over. 

Aan geschiedenis en programmering geen gebrek. En dat er in Hnita een goed spook zit, daar was iedereen het over eens, maar de Hoeve was aan renovatie toe. Het regende letterlijk binnen. Via crowdfunding werd een renovatie mogelijk. Het renovatietraject duurde vier jaar en werd gedragen door vrijwilligers en enthousiaste muziekliefhebbers met crowdfunding, giften, fysieke arbeid of ideeën allerhande.

Eindelijk is het zover: op 24 september opende de vernieuwde Hnita hoeve opnieuw haar deuren en wel met een heel bijzonder concert. Lies Steppe neemt u mee voor een avond vol muziek van Philip Catherine. Hij speelde in een triobezetting met twee jonge muzikanten: Nicola Andrioli op piano en Federico Pecoraro op bas. Verwacht u aan een programma vol met van die spaarzame, lyrische melodieën waar Philip Catherine een patent op lijkt te hebben, hij speelt geen noot teveel, maar als er iemand kan zingen op zijn gitaar is hij het wel. Hij wordt niet voor niets een van de grote Europese gitaristen in de jazz genoemd.

Lies sprak tussendoor met de ploeg achter de Hnita Hoeve over hoe die renovatie tot stand kwam en wat de mooie plannen zijn. En natuurlijk ook met Philip Catherine en zijn muzikanten. Want onder ons gezegd en gezwegen, dit is een mooie gelegenheid om in deze intieme setting alvast vooruit te kijken naar die bijzondere verjaardag die in oktober voor de deur staat. Op 27 oktober wordt Philip Catherine 80 jaar en dat wordt in die week uitgebreid gevierd met een aantal grote concerten in De Roma in Antwerpen, in Flagey in Brussel en in Cultuurcentrum Hasselt. Bij Klara zal die verjaardag ook allesbehalve onopgemerkt voorbijgaan! Vanaf 24 oktober zal Philip Catherine online én op de radio alomtegenwoordig zijn! 

Het échte verjaardagsfeest moet dus nog komen. Maar in Hnita op 24 september vierden we alvast ongedwongen in het klein, rechtstreeks op de radio. Met een hele grote muzikant in een kleine jazzclub in Heist-op-den-Berg. 

Publiek Philip Catherine
Philip Catherine
Philip Catherine
Lies Steppe
Philip Catherine
Philip Catherine
Philip Catherine
Lies Steppe
Lies Steppe
Publiek
Sfeerbeeld materiaal podium
Lies Steppe
Lies Steppe

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet