Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Klara Live op 26 april: pianist David Kadouch

klassieke muziek

ma 26 apr. - 15:15

Klara Live serveert u een recital door de jonge Franse pianist David Kadouch, opgenomen tijdens de Piano Days van Flagey. Hij koos wel een zeer originele invalshoek om zijn programma samen te stellen. Emma Bovary, het literaire personage uit het boek van Gustave Flaubert, is de sleutel tot de muziek uit haar tijd en de dromen en verlangens die ze oproept. Op die manier verbindt Kadouch zijn literaire passie met muziek van Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Frédéric Chopin en Franz Liszt.
pianist David Kadouch: bekend om zijn originele programma's

In 2021 vieren we de 200e verjaardag van de Franse schrijver Gustave Flaubert. Reden genoeg voor pianist David Kadouch om een bijzonder programma en een album aan deze grote schrijver te wijden. Voor dit recital inspireert hij zich op het dagelijkse wel en wee van het hoofdpersonage van de roman Madame Bovary uit 1856. De dromen en teleurstellingen van Emma Bovary over de liefde ‘die als een orkaan uit de hemel zou moeten komen’ worden in dit recital op uiterst poëtische en passievolle wijze verklankt aan de hand van beroemde pianowerken van Frédéric Chopin en Franz Liszt, naast minder bekende muziek van de componistes Fanny Mendelssohn en Clara Schumann.

De leidraad doorheen het hele recital zijn daarbij de karakterstukken uit 'Das Jahr' van Fanny Mendelssohn, en wel die maanden die voor Emma Bovary een dramatische betekenis hebben en  naar haar tragische einde leiden. Kadouch stelt zich daarbij de vraag: “Misschien zou de uitkomst van de roman anders zijn geweest als deze heldinnen, deze componistes, minder genegeerd waren geweest? ”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet