Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Klara Live op 7 juli: Mieczysław Horszowski speelt Chopin

klassieke muziek

ma 5 jul. - 10:14

Vandaag in Klara Live een concert van Mieczysław Horszowski, een Poolse-Amerikaanse pianist, gezegend met een buitengewoon lange carrière. Op 4 juni 1991, hij was toen 99, gaf hij een recital in Wigmore Hall Londen, twee jaar voor zijn dood.
Mieczysław Horszowski

Zijn eerste pianolessen kreeg hij van zijn moeder, een leerlinge van Karol Mikuli, zelf een leerling van Frédéric Chopin. Vervolgens kreeg hij als 7-jarig wonderkind in Wenen les van Theodor Leschetizky, die een leerling was van Carl Czerny, op zijn beurt weer een leerling van Beethoven ... Bijzonder dan ook om Horszowski in werk van Chopin en Schumann te horen.

Victor Legley is de Belgische componist die we vandaag belichten. Als altviolist in het orkest van de N.I.R. wordt hij aangemoedigd om compositielessen te nemen bij Jean Absil en schopt het tot professor compositie en analyse aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We beluisteren zijn vioolconcerto dat hij voor de finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd schreef in 1967, met Gidon Kremer die toen derde werd.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet