Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Klara Live van maandag 23 januari tot zaterdag 28 januari

do 19 jan. - 3:06

Een rijk gevulde Klara Live-week met orkestwerk, opera, kamermuziek, barok en jazz
Herbert Blomstedt
© Nadja Sjöström

Klara Live begint op maandag 23 januari met kamermuziek van de bovenste plank: het Octet in F van Franz Schubert in een opname die gemaakt werd op het kamermuziekfestival van Santa Fe.

Op dinsdag 24 januari hoor je het slotconcert van het Saalfelden Jazz festival 2022: Vijay Iyer speelt met zijn trio repertoire van de recente cd 'Uneasy' gecombineerd met wat nieuwe nummers.  Vijay Iyer (piano) met Matt Brewer (contrabas) en Jeremy Dutton (drums).

Woensdag 25 januari keren we met de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt - 95 geworden vorig jaar - terug naar het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, het orkest dat hij sinds zijn debuut in 1954 meer dan 200 keer dirigeerde. Op het programma naast de Vierde Symfonie van Johannes Brahms ook de Derde Symfonie van Arthur Honegger, de 'liturgische', één van zijn meer bekende werken. De componist schreef het werk in de jaren na de tweede Wereldoorlog. Het is een reis in klank van de brutaliteit van de oorlog naar een wereld van hoop en vrede.

Op donderdag 26 januari hoor je een feestelijk programma dat het Belgian National Orchestra vorig jaar samenstelde naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van het CC Hasselt. Een avond vol vrolijke, opzwepende, door jazz geïnspireerde werken met een veelbelovende dirigent, Martijn Dendievel, en drie solisten van formaat, Anneleen Lenaerts, Roeland Hendrickx en Jeroen Berwaerts. Orkestwerk van Bernstein, Sjostakovitsj, Dvorak en concerto’s van Aleksandr Aroetjoenjan (trompetconcerto), Emile Deltour (harpconcerto) en Daniel Freiberg (Latin American Chronicles voor klarinet en orkest)

Vrijdag 27 januari. Hoe zou een vesperdienst met muziek van Vivaldi kunnen geklonken hebben in de San Marco in Venetië? Zeker is dat Vivaldi muziek schreef voor de beroemde basiliek. Dirigent Leonardo García Alarcón evoceert in dit concert een denkbeeldige vesperdienst met de religieuze muziek van Antonio Vivaldi in de hoofdrol.  Schitterend en sprankelend, want bestemd voor de viering van San Marco, patroonheilige van La Serenissima. Samen met het Millenium Orchestra, solisten en het Chœur de Chambre de Namur zorgt de flamboyante Alarcón voor een feestelijke avond, rijk aan onversneden emoties.

Op zaterdag 28 januari presenteert Klara Live Ernani van Giuseppe Verdi, een productie van Opera Ballet Vlaanderen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet