Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Walden

Klara op wandel in ‘het landschap van de polyfonisten’

kunst & cultuur

vr 2 nov. - 9:00

Dirigent Paul Van Nevel en fotograaf Luk Van Eeckhout pakken uit met een boek over de wereldberoemde polyfonisten of 'Franco-Flamands' die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de evolutie van de meerstemmige muziek in Europa.

Paul Van Nevel van het Huelgas Ensemble geraakte steeds meer gefascineerd door de vaststelling dat al deze componisten en zangers uit één en hetzelfde gebied kwamen (het zuiden van Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk).

Dit boek probeert een antwoord te geven op de vraag welke invloed de landschappelijke omgeving en het culturele decor hebben gehad op de persoonlijke en muzikale evolutie van die polyfonisten. En hoe uiteindelijk het landschap met zijn melancholie en zijn ritme bepalend is geweest voor de esthetiek van hun muziek.

Klara-presentator Mark Janssens en dirigent Paul Van Nevel trokken samen met Renate Weytjens en camera- en geluidsman Louk Voncken naar het landschap van de polyfonisten. Ze hielden halt aan het kasteeltje van Créminil ten zuid-oosten van Teerenburg (Thérouanne) in Frankrijk.

Op deze pagina kan u een gefilmde impressie bekijken van deze tocht. Het was een stralende zomerdag met Paul Van Nevel in topvorm.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet