Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Maestro

Klara over Clara

blijf verwonderd!

do 12 sep. - 11:23

Clara Schumann werd 200 jaar geleden geboren als Clara Wieck. Op haar verjaardag, 13 september, presenteert Mark Janssens een speciale Maestro over het leven van pianiste, componiste, echtgenote en moeder Clara Schumann. Hij praat met journaliste Veerle Janssens die diep in het leven van Clara is gedoken.
Clara Schumann

We bieden u op klara.be graag extra materiaal aan, en in het kader van deze Clara Schumann-uitzending kan u bovenaan deze pagina kijken naar 'Clara, Robert en Johannes'. Een co-productie van de BRT Dienst Drama en het toneelgezelschap Ivonne Lex. Aan de hand van de teruggevonden brieven en dagboeken herinnert de oudere Clara (Ivonne Lex) zich haar jeugd, de problemen met vader Wieck rond haar verloving met Robert Schumann (Frans Maas), hun moeilijke huwelijksjaren en de evolutie van de geestesziekte die hem langzamerhand ten gronde richt. Na de kennismaking met de jonge Johannes Brahms en de vroegtijdige dood van Schumann zet Clara haar pianistenloopbaan, gewijd aan het werk van haar overleden echtgenoot verder. De evocatie van de romantische periode en de karatertekening van deze drie uitzonderlijke personages wordt rijkelijk geïllustreerd door klaviercomposities, uittgevoerd door Sylvia Traey als de jonge Clara.

Clara Schumann

Clara Schumann

Clara Schumann

Clara Schumann

Johannes Brahms en co na de begrafenis van Clara Schumann

Johannes Brahms en co na de begrafenis van Clara Schumann

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet