Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Klara's 2020: Doorbraak van het jaar

blijf verwonderd!

do 27 feb. - 7:12

Sopraan Tineke Van Ingelgem (°1980) werd in 2019 gevraagd in de drie Belgische operahuizen. Ze zong Marguerite in ‘Jeanne d’Arc au Bûcher' in de Munt, debuteerde als Rusalka in Opera Ballet Vlaanderen en voor de Opéra Royal de Wallonie zong ze de rol van Gran Sacerdotessa uit ‘Aida’, maar was ook cover van de hoofdrol. In het seizoen 2018- 2019 was ze dan weer cover van ‘Médée’ aan de Staatsoper Berlin, onder leiding van Daniel Barenboim. Wie doet het haar na?
Tineke Van Ingelgem als Rusalka

Haar geheim? Een krachtige, heldere sopraanstem, een sterke podiumprésence, zowel dramatisch als komisch acteertalent en een grote taalgevoeligheid (ze is ook germaniste). Een vrouw die ook ondernemend is: ze heeft de artistieke en zakelijke leiding van Opera Caramba!, een gezelschap dat opera naar kinderen en jongeren brengt. Ze maakt ook deel uit van het Franse gezelschap Association Tous Dehors met wie ze vorig jaar verschillende educatieve concerten gaf en een album opnam: ‘Une petite histoire de l’opéra, Opus 2’.

Prijs wordt afgehaald door Tineke Van Ingelgem.
Interview op Klara: Music Matters,woensdag 4 maart om 13.30 uur.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet