Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara's vragenlijstje voor Mathilde Wauters

blijf verwonderd!

ma 31 jan. - 11:03

Of: wat je niet leest in het officiële curriculum vitae van onze Twintiger. Ze houdt van de winter en droomt van Parijs tijdens de vorige eeuwwisseling. Wil je meer te weten komen? Ontdek het hier.
Mathilde Wauters

1. Met welke componist zou je willen gaan wandelen? Maurice Ravel
2. Voor welke uitvoerder heb je oneindig veel respect? Isabelle Moretti, mijn (meest recente) leerkracht. Ik bewonder haar muzikaliteit, expressiviteit en de ongelooflijke kennis die ze heeft van haar instrument. Bovendien heeft ze een heel “eerlijke” manier van spelen.
3. Met welke dirigent/musicus/big star zou je ooit eens de planken willen delen? Alain Altinoglu. In 2019 speelde ik een week mee in het orkest, toen hij directieles gaf aan zijn leerlingen van het conservatorium van Parijs. Dat was ook voor de orkestmuzikanten heel interessant, dus ik zou wel eens met de maestro zelf willen spelen.
4. In welke concertzaal wereldwijd wil je wel eens spelen? Elbphilharmonie Hamburg
5. Welk werk had je ooit willen horen in de oorspronkelijke, authentieke versie? Concerto van H. Renié door H. Renié. Fantastisch concerto voor harp en een legendarische harpiste
6. Bij welke muziek/concert/cd heb je het laatst grote emotie gevoeld? Rita Payes & Lucía Fumero “Cicle de música de petit format” (online), plus mijn eerste concerten met de Münchner Philharmoniker. Het eerste vanwege de spontaniteit en de focus op de essentie van de muziek. Het tweede door het fantastische orkest, de nieuwe zaal en de even fantastische stukken die gespeeld werden.
7. Welke muziek/concert/cd heeft de doorslag gegeven om muzikant te worden? De doorslag kwam er voor mij vooral dankzij lessen. Maar als ik toch iets moet kiezen: “Godefroid: pièces pour harpe et pour piano” door Sophie Hallynck en Sylvia Bernier. Die cd heb ik grijsgedraaid tussen mijn (ongeveer) 11 en 15 jaar en heeft me toen voortdurend geïnspireerd.
8. Waar wil je staan binnen tien jaar? Wie weet wat nog allemaal op mijn pad komt.
9. Welk instrument kies je als je noodgedwongen je hoofdinstrument opzij moet leggen? De hoorn
10. Je meest onhebbelijke trek?  Slordig!
11. Je beste eigenschap? Doorzettend
12. Wat maakt je opstandig of triest? Onrecht, in al zijn vormen, en de onverschilligheid ertegenover
13. Welke job zou je uitoefenen mocht je een dubbelleven leiden? Tolk
14. Aan wie heb je te danken waar je nu staat? Mijn ouders en familie, mijn “harp-zus”, leerkrachten en vele mensen die toevallig op mijn pad zijn gekomen en mij op de ene of andere manier kansen gegeven hebben.
15. Klara blijft verwonderd! Wat kan jou verwonderen? De mensen rond mij: hun kracht, positiviteit, interessante ideeën en bedenkingen… ze kunnen mij steeds verrassen.
16. Je wint het grote lot. Wat doe je met de centen? Een huis kopen waar genoeg geluidsdichte ruimtes zijn om al mijn vrienden/collega’s er te laten studeren :-) de rest kan naar een goed doel!
17. Naar welk land zou je eventueel kunnen verhuizen? Alle onze buurlanden, zolang ik maar vlot en gemakkelijk naar België kan terugreizen.
18. Als je kon kiezen, in welke tijd/eeuw/periode zou je even willen vertoeven? Vorige eeuwwisseling in Parijs. (19e-20e)
19. Zee of bergen? Zee
20. Platteland of stad? Stad
21. Favoriet seizoen? Winter
22. Guilty Pleasure? Friends-videos bekijken en na een concert of repetitie om middernacht nog (een volledige maaltijd) eten, zelfs als ik al avondeten gegeten heb.
23. Met welke muziek wil je andere Twintigers overtuigen van klassieke/jazz- of worldmuziek? Die Tote Stadt - Korngold

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet