Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Koen Peeters maakt een reis langs priesters, occultisten en andere minzamen

kunst & cultuur

wo 1 dec. - 4:24

Koen Peeters, De minzamen

Wie?

Koen Peeters, schrijver die naar eigen zeggen weinig fantasie heeft. Uit de werkelijkheid weet hij telkens lezenswaardige romans te distilleren, zoals De mensengenezer, waarvoor hij in 2017 de Boekenbon Literatuurprijs kreeg, of Kamer in Oostende.

Wat?

In De minzamen knoopt Peeters terug aan bij Remi, hoofdpersonage uit De mensengenezer. Remi, West-Vlaamse boerenzoon, afvallige Jezuïet, antropoloog gespecialiseerd in de Congolese Yaka, voelt dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij geeft zijn oud-leerling, schrijver Paul, een opdracht: ga in mijn plaats met mensen praten, noteer wat ze zeggen. Paul reist langs priesters, occultisten, exorcisten, kunstenaars, psychologen en andere zogenaamde ‘minzamen’. De zelfverklaarde ongelovige leert gaandeweg dat niet alles in het leven makkelijk te verklaren is.

Waarom moet u dit lezen?

In een heldere stijl vertelt Peeters een verhaal met vele bijzondere zijwegen dat toch vooral gaat over vriendschap en afscheid nemen.

Praktisch?

De minzamen van Koen Peeters is verschenen bij De Bezige Bij

Heleen Debruyne

Beluister hieronder het gesprek met Koen Peeters in Pompidou

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet