Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Kruispunt: het beste wat Jonathan Franzen ooit geschreven heeft

kunst & cultuur

do 7 okt. - 1:00

Jonathan Franzen, Kruispunt

Wie?

De Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen (° 1959) brak in 2001 wereldwijd door met zijn roman De Correcties, en schreef vervolgens nog de meesterwerken Vrijheid en Zuiverheid.

Wat?

Een vuistdikke roman over doodgewone mensen die zich anno 1971 op een kruispunt in hun leven bevinden. Er is de hulppredikant Russ Hildebrandt die in een vete verwikkeld is met Rick Ambrose, leider van een religieuze jeugdvereniging. Maar ook Russ' echtgenote Marion, een wat slonzige, kleurloze domineesvrouw die naarmate het boek vordert te slim, te goed, te gek blijkt voor haar man. Daarnaast hun puberzoon Perry, hyperintelligent en lijdend aan slapeloosheid tot hij verslaafd raakt aan drugs. Perry's iets oudere zus Becky, een populair cheerleadertype die zich aansluit bij haar vaders grote rivaal Ambrose. En dan is er nog de twintigjarige nerd Clem die naar Vietnam wil om te strijden voor het vaderland.

Waarom moet u dit lezen?

Wat Kruispunt zo meesterlijk maakt, is de stijl en het vakmanschap van Franzen, de duizelingwekkende compositie van het boek en de indrukwekkende zinnen. 

Praktisch?

Kruispunt van Jonathan Franzen is verschenen bij Prometheus

Lees hieronder de volledige recensie van Christophe Vekeman in Pompidou:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet