Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Kunstenaar Koen Vanmechelen mag zijn werk tonen in Firenze, naast Caravaggio: "Feestje in mijn hoofd

blijf verwonderd!

wo 19 jan. - 3:57

Het Uffizi in Firenze, een van de belangrijkste kunstmusea van de wereld, toont uitzonderlijk 30 recente werken van de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen naast de werken van Botticelli, Caravaggio en andere kunstenaars uit de befaamde collectie. Hoe kreeg Vanmechelen dat voor elkaar?
Koen Vanmechelen in het Uffizi

Het is een vertrouwd zicht in Firenze: vlakbij de (kopie van de) David van Michelangelo slingert zich een massa richting de ingang van de "Galleria degli Uffizi". Zelfs in coronatijden trekt de collectie toeristen van over de hele wereld. Kunstliefhebbers die schilderijen als "De geboorte van Venus" van Botticelli en de "Medusa" van Caravaggio in het echt willen bekijken.

De komende maanden zullen zij naast die oude werken ook 30 nieuwe installaties ontdekken van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Dit museum is de tempel van de schoonheid

— Koen Vanmechelen

“Ik denk dat de mensen vaak zullen twijfelen, staat dat werk hier nu altijd of is dit een tijdelijke tenstoonstelling?", vertelt Koen Vanmechelen aan VRT NWS. "Ik denk dat je die dialoog moet maken in het Uffizi. Dit museum is de tempel van de schoonheid, daar voeg je bijna niets aan toe. Tenzij je iets te vertellen hebt over de toekomst.”

Lees meer op VRT NWS.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet