Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Lassus, de boetepsalmen: een film over verstilling, schuld en boete

blijf verwonderd!

wo 18 mrt. - 10:51

De zeven boetepsalmen van Orlandus Lassus waren tot de publicatie in 1584 lang een intens gekoesterd geheim. Ook vandaag horen we ze zelden op het podium, omdat het zo’n monumentaal en veeleisend werk is. Documentairemaakster Griet Teck trok samen met Maud Seuntjens naar de gevangenis van Brugge met een uniek plan: ze vervlochten fragmenten uit de muziek van de boetepsalmen met een intiem gesprek met drie vrouwen over muziek, schuld, boete en verlossing.
Psallentes voerde de boetepsalmen van Lassus uit in de gevangenis van Brugge.

Kijk hierboven gratis naar de volledige documentaire 'Lassus, de boetepsalmen' van Griet Teck en Maud Seuntjens.

 

Trailer

De live opvoering van Lassus’ boetepsalmen door Psallentes in de gevangenis en de ervaring van deze muziek door drie vrouwen die op dat moment in detentie verbleven, zijn het vertrekpunt voor een diepgaand gesprek over de kracht van muziek, en de beleving van schuld en verlossing vandaag. De film van Griet Teck en Maud Seuntjens geeft het publiek een verrassend aanknopingspunt voor de religieuze muziek, die zo opnieuw een universele betekenis krijgt. Later dit voorjaar is de release gepland van Touching Infinity, Teck’s tweede langspeeldocumentaire waarin ze mensen volgt in de laatste fase van hun leven.

affiche van de documentaire Lassus, de boetepsalmen

affiche van de documentaire Lassus, de boetepsalmen

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet