Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Lea Desandre - Amazone tussen weemoed en woede

klassieke muziek

vr 15 okt. - 10:55

Het eerste solo-album van de Frans-Italiaanse mezzosopraan Lea Desandre

Wie?

De Frans-Italiaanse mezzosopraan Lea Desandre, nu 28, werd acht jaar geleden al opgemerkt door William Christie. Sindsdien won ze enkele belangrijke prijzen, en zette ze met haar optredens de grootste theaters en operahuizen, van Aix-en-Provence via Salzburg tot Sydney, in vuur en vlam.


Wat?

Het centrale thema op het eerste solo-album van Lea Desandre zijn de amazones, het mythische volk van vrouwelijke strijders dat, niet onverwacht, heel wat componisten (op deze cd vooral uit de Franse en Italiaanse barok) inspireerde.

Waarom moet je dit horen?

Desandre is in dit van emoties overlopende repertoire duidelijk in haar element: van hoogst sensueel tot woedend en strijdvaardig, met haar rijke timbre kost het haar geen enkele moeite om zich in de (soms erg) verschillende personages in te leven. Haar trouwe muzikale partner, luitist Thomas Dunford, leidt zijn ensemble Jupiter in stijlvolle begeleidingen en instrumentale tussenspelen. Ook haar mentor William Christie, sopraan Véronique Gens en mezzosopraan Cecilia Bartoli zijn op dit heerlijke feest uitgenodigd.

- Bart Tijskens

Praktisch

Titel: Amazone – Lea Desandre
Uitvoerders: Lea Desandre (mezzosopraan) Jupiter o.l.v. Thomas Dunford
Label: Erato
Catalogusnummer: 0190295065843

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet