Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Les Chroniques de l'Inutile - L'occurrence (concert takes)

blijf verwonderd!

di 19 okt. - 10:55

Les Chroniques de l'Inutile - L'occurrence (concert takes)

 

 

 

Wie?

Les Chroniques de l'Inutile is een ensemble rond gitarist Benjamin Sauzereau met onder meer Erik Bogaerts (altsaxofoon), Pierre Bernard (fluit), Eric Bribosia (piano), Lennart Heyndels (contrabas), Jens Bouttery (drums/keys). Hun thuishaven is het Gentse El Negocito Records.

 

 

Wat?

Na Virgule (2016) is er nu het album L'occurrence (concert takes). Materiaal live opgenomen tijdens twee concerten in 2019. Deze zeskoppige band klinkt als een hecht collectief en speelt composities van Sauzereau. Het is kamermuziek die laveert tussen jazz, vrije improvisatie, klassieke muziek en filmmuziek. Zo voelt hun muziek ook aan: heel organisch en continue in beweging. Ditmaal minder impressionistisch dan Virgule, deze livetakes getuigen van meer experiment en contrast voorzien van een grootse speelsheid. Je mag af en toe een stevige dreun verwachten. Na een stukje piano vol tegendraadse ritmes barst het sextet los in een kolkend geheel waarin akoestische soudscapes je opwachten. Muziek die tegelijkertijd klein en groots klinkt. Gebracht met veel overtuigingskracht, diepte en scherpte.

Waarom?

Les Chroniques de l'Inutile zijn al geruime tijd een vaste waarde maar ze zijn een band steeds in transitie, opzoek naar andere geluiden en formaties. Die openheid maakt hen net zo boeiend. Deze fascinerende musici hebben oog voor het muzikaal herbronnen, verdiepen en (her)ontdekken. 

Praktisch?


Album: Les Chroniques de l'Inutile - L'occurrence (concert takes) Live@De Krook (Gent) en Jazz Station (Brussel) 2019

Label: El Negocito Records

joris preckler

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet