Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Liefde zonder grenzen

kunst & cultuur

ma 27 sep. - 9:27

Theatermaakster Barbara Claes trouwde twee jaar geleden met haar Indische man in Indië. Op 12 maart 2020 vloog ze terug naar België, zonder man. Alle visumaanvragen en procedures voor gezinshereniging werden plots nog complexer door corona. En daarbij kwam ook: hoe leg je zoiets als België uit aan je nietsvermoedende Indische lief? Daarover maakt ze nu de theatermonoloog 'Honey, I'm real, I exist'.
"Als je zo in de lucht hangt, dan begin je plots heel anders naar uw eigen land te kijken"

In Honey I’m real I exist doet Barbara Claes alle exacte feiten van haar persoonlijke verhaal uit de trouwdoeken. In dit geval is dat een saree. Het werkproces van haar voorstelling zal gelijk lopen met de visumprocedure. Gaandeweg ontvouwt het stuk zich naar een bij elkaar gepuzzeld wereldbeeld. Tegelijkertijd zal ze haar biografie en de geschiedenis van België reconstrueren aan de hand van een zelfgemaakte toeristengids.

De voorstelling is een productie van theatergezelschap Lucinda Ra en gaat donderdag in première in de Vooruit in Gent en daarna nog op tournee.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet