Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Light Blue, de nieuwe cd van het Edenwood duo

blijf verwonderd!

ma 13 dec. - 10:46

Cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys vormen sinds 2016 het Edenwood duo. Hun doel is om het recente repertoire voor cello en gitaar bekend te maken bij het brede publiek: "Discover tomorrow's classics!" is niet voor niets de slagzin op hun website. Na hun debuutplaat als duo, Another Place, en een cd rond Alan Charlton, brachten ze een nieuwe cd uit met de titel Light Blue. Wouter Vercruysse en Catherine Struys komen hierover vertellen in Music Matters op maandag 13 december.
Het Edenwood duo

Het repertoire voor cello en gitaar is pas de laatste 50 jaar echt opgepikt door componisten. Een van de pioniers die dit repertoire uitvoeren en mee vorm geven is het Edenwood duo. Cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys promoten hun geliefkoosde repertoire aan de hand van vele filmpjes op hun YouTubekanaal en willen zo aantonen hoe gevarieerd en kwaliteitsvol de muziek is die ze brengen als duo.

Hun nieuwe cd Light Blue draait rond drie grotere werken: Episodics van Nathan Kolosko, Light Blue van Giorgio Mirto of Sonates pour Guitare et Violoncelle en Quatres Rêves van Mathias Duplessy, aangevuld met kortere werken van Nicolas Meunier, Ageir Aarøen en Armand Coeck. De Sérénade van Meunier en de Episodics van Kolosko werden speciaal voor deze cd geschreven in samenwerking met de muzikanten.

Opvallend is dat de zes componisten wiens werk door het Edenwood duo is opgenomen op hun nieuwe cd allemaal gitaristen zijn die met hun composities iets willen vertellen. Giorgio Mirto baseerde bijvoorbeeld zijn eerste en derde deel op specifieke personen: respectievelijk 'Letters on the Table' over een gast bij Mirto thuis die bij het weggaan een briefje achterliet en 'Omar', de cellist waarvoor Mirto dit werk oorspronkelijk componeerde.

 

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet