Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Fidelio

Fidelio

Liszt – Freudvoll und Leidvoll met Jonas Kaufmann & Helmut Deutsch

klassieke muziek

do 18 nov. - 3:34

Liszt - Freudvoll und Leidvoll

Wie?
De wereldberoemde Duitse tenor Jonas Kaufmann en pianist Helmut Deutsch, een veelgevraagd en geliefd liedbegeleider. Dankzij de lockdown in 2020 met heel wat afgelaste opera-engagementen voor Kaufmann, brachten ze eerst “Selige Stunde” samen uit en nu dus “Freudvoll und Leidvoll”.
 

Wat?
Een bloemlezing uit het liedoeuvre van Franz Liszt, de absolute lievelingscomponist van de pianist Helmut Deutsch die ook een bevlogen tekstboekje schreef bij deze CD. De liederen zijn gebaseerd op gedichten van o.m. Heine, Goethe, Lenau, Petrarca. Liszt maakte verschillende toonzettingen van één tekst, bijvoorbeeld van Freudvoll und Leidvoll of van Der du von dem Himmel bist en de uitvoerders brengen die na elkaar wat een boeiende vergelijking oplevert. 
 

Waarom moet je dit horen?
Zanger en pianist klinken in deze opname in een nog volmaakter symbiose dan bij de vorige opname. De mezza voce van Kaufmann blijft betoveren, zijn uithalen in de wat krachtiger liederen kunnen wat vermoeiend zijn. Gelukkig zijn het de meer ingetogen liederen van Liszt die de overhand hebben.

Sylvia Broeckaert
 

Praktisch
Uitvoerder: Jonas Kaufmann (tenor)-Helmut Deutsch (piano)
Titel: Freudvoll und Leidvoll
Label: Sony Classical
Catalogusnummer: 19439892602

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet