Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Luther begot!

blijf verwonderd!

ma 30 okt. - 2:40

Op 31 oktober zal het vijfhonderd jaar geleden zijn dat Martin Luther 95 stellingen aan de kerkdeur van Wittenberg spijkerde, en daarmee een revolutie ontketende.

Duitsland is helemaal in de ban van de herdenking. Er zijn boeken, expo’s, gastronomische menu’s, Luther-playmobil mannetjes en – o horror – zelfs Luther badeenden.
Luther was niet voor één gat te vangen. Hij kon zowel weifelend en twijfelend zijn, overgeleverd aan wanhoop en melancholie als furieus, ziedend, witheet van woede.
Wat betekent hij vandaag nog in deze zogenaamd rationele tijden? Zijn wij, kinderen van de Verlichting, wel vrije mensen en zijn er parallellen met het radicalisme van toen en het fundamentalisme vandaag?
Pat Donnez nodigt elke dag op Klara kritische stemmen uit om in de geest van Luther het hartstochtelijk eens en oneens te zijn met elkaar.

Met o.m. kerkhistoricus Wim François, theologen Sabine Hiebsch en Dick Wursten, de Amerikaanse kenner Craig Harline, godsdienstpsycholoog Herman Westerink, filosoof Dominiek Hoens en filosoof Ger Groot.

Luther begot! - 500 jaar en springlevend - Met Pat Donnez

Van maandag 30 oktober tot donderdag 02 november 2017, van 17 tot 18 uur

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet